Actualitate

Ploieștenii nu vor mai putea să-și parcheze mașina lângă bloc

În foarte scurtă vreme, ploieștenii care nu au reușit să se descurce și să obțină un certificat pentru persoană cu handicap nu vor mai avea unde să-și parcheze autoturismele.
Și asta pentru că numărul celor care și-au obținut deja loc de parcare pentru persoană cu handicap a ajuns deja la 540 și crește cu o viteză îngrijorătoare.
Astăzi, Comisia pentru Circulație din cadrul Primăriei Ploiești a aprobat amplasarea a 18 indicatoare pentru parcare persoane cu handicap în parcările condominiale.
Totodată, aproape în fiecare săptămână, Biroul de Mobilitate Urbană din cadrul Primăriei Ploiești primește circa 50 de cereri de la persoane cu handicap pentru atribuirea locurilor de parcare de la bloc.
Anul acesta însă nu au mai existat fonduri din care să fie achiziționate indicatoarele de parcare personalizată, care se amplasează pentru marcarea locului rezervat persoanei cu handicap, astfel că singurii care au beneficiat au fost cei care și-au plătit aceste indicatoare din propriile buzunare.
Reprezentanții Primăriei spun că legea pentru persoanele cu handicap este prost făcută și că de aceste locuri de parcare ar trebui să beneficieze doar cei care au un handicap locomotor și nu se pot deplasa. Pe de altă parte, Poliția Locală a constatat că există și locuri de parcare pentru persoane cu handicap care ar trebui desființate.
Șeful Poliției Locale ne spune că lipsa banilor împiedică Primăria să desființeze indicatoarele pentru parcările atribuite persoanelor cu handicap care nu mai au autorizare. Pe de altă parte, potrivit directorului general al SGU, Cristinel Șchiopu, numărul autorizațiilor de parcare gratuită în parcările cu plată ale municipalității, eliberate pentru persoanele cu handicap, este, în acest moment, de peste 1.100.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co