Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Locuitorii din Bărcănești, sub blestemul apelor

Ploaia de aseară, deși nu a fost de foarte lungă durată, a scos din nou apele din subteran, acestea năvălind în curțile locuitorilor din Bărcănești.
Pompierii au intervenit azi-noapte cu o autospecială și cu pompe de mare capacitate pentru a evacua apa din zona benzinăriei Lukoil, unde traficul a fost restricționat.
Oamenii din zonă sunt terorizați și îngroziți de inundațiile care nu se mai termină și nu știu la cine să mai apeleze pentru a le rezolva problemele grave cu care se confruntă.
Elena Matei, din Tătărani, împreună cu soțul acesteia au umplut saci cu nisip noaptea trecută și au îndiguit locul de dinaintea casei, pentru a opri apele să vină peste ei. Maria Dobre, sora acesteia, ne vorbește despre coșmarul prin care trece întreaga familie și de când a început el.
Tragedia oamenilor din Bărcănești și agravarea inundațiilor din ultima perioadă, care au ajuns să blocheze DN1 în dreptul sensului giratoriu, a determinat întreaga conducere a județului să se implice în rezolvarea problemelor complexe care provoacă revărsarea apelor după fiecare ploaie. În prezent, se fac demersuri pentru întocmirea proiectului tehnic necesar construirii unei subtraversări pe sub Drumul Național 1, care să preia surplusul de ape și să protejeze locuințele de inundații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co