Actualitate

Meseria de polițist, foarte căutată

Un indiciu că meseria de polițist este din ce în ce mai căutată este faptul că la Școala de Poliție Vasile Lascăr din Câmpina concurența este acerbă!
Mii de tineri au luat cu asalt instituția de învățământ, unde se înregistrează aproape cinci candidați pe un singur loc.
Vinerea trecută au început înscrierile, iar din numărul total de candidați, respectiv aproape 6.000, aproape jumătate, adică 48%, sunt fete, ceea ce constituie o premieră pentru Școala de Poliție.
Și numărul mare de candidați este un record pentru instituția de învățământ de la Câmpina. Candidații sunt interesați să urmeze o carieră în poliție datorită stabilității locului de muncă și salariului atractiv.
Conducerea școlii speră însă că, mai mult decât, viitorii oameni ai legii vor iubi această meserie și vor dori să aplice legea.
Din acest considerent, criteriile de selecție sunt exigente, astfel că, la capătul primei zile a contravizitei medicale, aproape 800 de candidați au fost declarați respinși.
Cu toate aceste, rămân încă 6.000 de tineri care concurează pe doar 1.300 de locuri disponibile, ceea ce înseamnă 4,6 candidați pe un singur loc.
Pe 31 august se încheie contravizita medicală şi testarea aptitudinilor sportive, care au început luni. Apoi, în data de 3 septembrie vor începe probele scrise, cu examenele la limba română și o limbă străină.
Notele vor fi afișate pe 4 septembrie, iar după soluționarea contestațiilor se vor anunța rezultatele finale, pe 5 septembrie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co