Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Moaștele Sf. Ioan Gură de Aur, la Ploiești

Zi importanta, ieri, pentru credinciosii crestin-ortodocsi din Ploiesti. Moastele Sfantului Ierarh Ioan Gura de Aur au fost aduse la biserica Sf. Gheorghe Nou din municipiu. La auzul vestii, enoriasii s-au adunat nerabdatori la sfantul lacas, pentru a intampina odoarele.
In curtea bisericii a fost amenajat un foisor special pentru asezarea sfintelor moaste, astfel incat credinciosii sa se poata ruga in voie. Sf. Ierarh Ioan Gura de Aur este cunoscut drept unul dintre cei mai mari Parinti ai Bisericii Ortodoxe si Patriarh al Constantinopolului.
Sf. Ierarh Ioan Gura de Aur este praznuit in calendarul bisericii ortodoxe de doua ori. Mai intai pe 27 ianuarie, atunci cand se pomeneste aducerea moastelor, si apoi pe 13 noiembrie, cand se marcheaza moartea acestui sfant. Credinciosii au mare incredere in puterea lui.
Moastele Sf. Ierarh Ioan Gura de Aur vor poposi la Biserica Sf. Gheorghe Nou pana astazi, la orele 23.00. Traditia spune ca cei care se roaga la moastele lui vor fi mantuiti si binecuvantati tot restul vietii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co