Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Muzica si pictura la Busteni

Muzica de calitate si expozitie de pictura. Aceasta este oferta Centrului Cultural “Aurel Stroe” din statiunea Busteni pentru iubitorii artelor aflati pe Valea Prahovei in acest weekend. Evenimentele culturale vor debuta sambata, incepand cu orele 18.00, cu vernisajul expozitiei “Peisaj impresionist” semnata de pictorul basarabean Pavel Gutu, care va cuprinde 40 de lucrari in ulei pe panza, inspirate de drumurile artistului prin Italia, Basarabia si Romania.

Nascut in sudul Ucrainei in anul 1952, artistul Pavel Gutu s-a revoltat inca din facultate impotriva paradei cromatice sterile, fiind constient ca structura, facture sau forma, armonizate in mod expresiv si creand tensiune emotiva, sunt caracteristice mai mult artei abstracte, care deseori este confundata cu un fel de arta decorativa de sevalet. In ultima perioada, Pavel Gutu a reluat in lucrarile sale limbajul artei critice, prin care isi exprima umorul, sarcasmul, in care utilizeaza formele de expresie ale paradoxului si absurdului ce se vrea constientizat.

In intreaga sa cariera, artistul a elaborat o serie de studii de teorie a artei, organizand numeroase expozitii personale in mai multe tari europene, avand o serie de lucrari in colectii publice si private, dar si o serie de lucrari de arta monumentala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co