Noutăţi culinare pe Valea Prahovei
Vă mai aduceţi aminte de maşina de călcat a bunicii? Odinioară era un obiect nelipsit din casele românilor, însă acum reprezintă un produs de marketing pentru cabanieri. Cum este posibil acest lucru? Bucătarii unei cabane din staţiunea Buşteni au găsit un mod inedit pentru a-şi ademenii clienţii. Ei le oferă oaspeţilor mix gril în fierul de călcat, iar preparatul reprezintă un adevărat festin de cărnuri pe care turiştii şi le prăjesc singuri la masă. Turiştii sunt foarte interesaţi de noutatea culinară a cabanierilor, mai ales că nu au ocazia în fiecare zi să mănânce un astfel de preparat. După ce fierul de călcat din fontă este bine încins, se pun cărbunii încinşi, iar peste jar se aşeează un grătar. Acolo, sunt puse bucăţile de carne, precum pastrama de miel sau costiţele de porc. Apoi, fierul este închis şi pus pe un alt grătar plin cu muşchi de vită şi piept de pui, pe care clienţii il prepară singuri la masă. Cabanierii de la poalele Bucegilor spun că mix grilul în fier de călcat este foarte apreciat de turişti. Oaspeţii caută de fiecare dată diversitatea, iar cei care au afaceri în turism încearcă să-i surprindă de fiecare dată cu câte o noutate. Acum, cabanierii de pe Valea Prahovei se pregătesc pentru Ziua Unirii. La cazare, locurile sunt rezervare în proporţie de 70% pentru sfârşitul acestei săptămâni, iar oaspeţii vor avea parte de petreceri cu lăutari, mâncăruri tradiţionale şi focuri de tabără.httpv://www.youtube.com/watch?v=I6FIZPwWxTI