Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Nu uitați de declarații

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Prahova a dat startul depunerii declarațiilor anuale privind livrările și vânzările realizate în anul de cotă 2011/2012. Pentru a vă feri de penalități, declarațiile trebuie depuse cel târziu până la jumătatea lunii viitoare.

Producătorii deţinători de cotă pentru vânzări directe trebuie să completeze declaraţia anuală pe baza datelor din Caietul fermierului. În funcţie de cantitatea de cotă de vânzări directe deţinută, Caietul fermierului este de două tipuri: pentru producătorii care deţin cotă mai mare de 5.000 de kilograme și pentru o cantitate mai mică de 5.000 de kilograme. Producătorul care deţine cotă pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţia anuală chiar dacă nu a comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cotă.

Cât despre penalități, acestea reprezintă suma corespunzătoare taxei datorate pentru o depăşire de 0,01 % din cantităţile de lapte care i-au fost livrate de producători pentru fiecare zi calendaristică de întârziere. Suma trebuie să fie cuprinsă între 100 şi 100.000 EUR.

În egală măsură, cumpărătorul care nu trimite declaraţia anuală riscă să piardă dreptul de a achiziţiona lapte de la deţinătorii de cotă, prin retragerea aprobării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co