Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

O vizita la Provita de Sus

Aflate la Câmpina pentru un schimb de experienţă la Grupul Şcolar Forestier, în cadrul programului internaţional Leonardo Davinci, două cadre didactice din Italia au făcut luni o vizită în comuna Proviţa de Sus.  Primarul localităţii, Elena Cosmoiu, le-a prezentat celor două profesoare interesate mai ales de problemele de mediu, tradiţii şi activităţi culturale, câteva obiective realizate în comună sau aflate în curs de realizare. Pentru început, musafirii au admirat biserica veche, unde se află mormântul patriarhului Pimen, fiu al comunei. În continuare, preotul paroh a făcut o scurtă prezentare a lăcaşului de cult, moment apreciat în mod deosebit de cele două vizitatoare.  A urmat o vizită prin comună, în cadrul căreia au fost prezentate obiective realizate cu fonduri Sapard si câteva proiecte aflate în derulare care au ca obiectiv dezvoltarea turismului rural.
Oaspeţii au avut parte şi de o surpriză. În incinta Căminului Cultural, au putut admira o expoziţie de ţesături tradiţionale relizate manual, iar o trupă de dansuri populare  formată din elevi ai şcolii generale din Proviţa de Sus a susţinut un scurt program artistic deosebit de apreciat.
În final, conducerea Primăriei a oferit vizitatoarelor o masă la care s-au servit numai produse tradiţionale, relizate în gospodăriile ţărăneşti.
Cele două cadre didactice din Italia vor mai rămâne în România două săptămâni. Profesorul Vali Şerban de la Grupul Şcolar Forestier, responsabilul de proiect, a organizat şi vizitarea altor localităţi din jurul Câmpinei, unde tradiţiile s-au păstrat încă intacte.
httpv://www.youtube.com/watch?v=RDUE6_pdpqU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co