Sport

Petrolul și CFR-ul, pe drumuri diferite

Petrolul va deschide etapa a 10-a din play-out contra echipei CFR Cluj, una din finalistele Cupei României. Vineri, 6 mai, cu trei zile înaintea confruntării Dinamo-CFR de pe Arena Națională, formația petrolistă va primi, pe Arena “Ilie Oana”, replica echipei din Ardeal. În urmă cu trei ani, Petrolul învingea CFR-ul în finală și readucea trofeul la Ploiești. Acum ambele echipe sunt în insolvența dar situația celor două cluburi este diferită.

Petrolul este aproape retrogradată și falimentată în timp ce Clujul nu are emoții cu liga a doua, își urmează planul de insolvență și se bate pentru un trofeu național. Echipa antrenată de “Jerry” Gane se mai zbate pentru a face baremul de 15 puncte, ca la o eventuală participare în liga secundă să nu intre cu penalizare.

Gane se străduie să-i convingă pe fotbaliștii din lot să lupte în continuare, deși sunt neplătiți de mai multe luni și cu șanse minime de salvare. Trupa petrolistă se află la Iași pentru întâlnirea cu o echipă care vrea să joace în cupele europene. Președintele de la CSMS Iași, Florin Prunea, își îndeamnă jucătorii să nu subestimeze Petrolul, chiar dacă se află într-o situație disperată. Prunea este convins ca galben-albaștrii mai au fotbaliști de valoare care pot surprinde oricând. Oficialul Iașiului este prudent, având în vedere că antrenorul Nicolo Napoli nu va conta pe câțiva titulari accidentați și suspendați.

De cealaltă parte, trupa ploieșteană nu va conta pe mijlocașul Bogdan Gavrila, accidentat, însă revine, după suspendare, Daniel Stana. În tur, Petrolul a pierdut pe teren propriu împotriva Iașiului. Acel eșec a adus și o schimbare pe banca tehnică a “lupilor”, locul lui Constantin Schumacher fiind luat de Ionel Gane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co