Actualitate

Ploieștenii, condamnați să suporte la nesfârșit mizeria de la Hale

Ploieștenii nu mai au nicio șansă să scape de imaginea și de condițiile îngrozitoare din Piața Halelor Centrale. Scandalul de astăzi, din ședința Consiliului Local, a arătat că nici Primăria și nici Consiliul Local nu au vreo dorință de a rezolva problemele apărute care stopează construcția unei noi piețe, de care orașul are atâta nevoie.
După doi ani de bâlbe și certuri, administrația orașului a reușit să aprobe un proiect prin care se alocau bani pentru construcția unei noi piețe. Înainte ca Primăria să vireze banii necesari pentru demolarea actualei piețe și pentru construcția alteia, totul s-a blocat. Unul dintre patronii din piață, care obținuse nu se știe cum, alături de alți doi, aprobare pentru construcția unui magazin în interiorul pieței, a refuzat să accepte demolarea.
Acuzat de viceprimarul George Pană că nu trimite banii necesari în contul S.C. Hale și Piețe, primarul Adrian Dobre răspunde că nu poate da banii atâta timp cât nu se rezolvă situația juridică.
Demersurile pentru declararea obiectivului Piața Halelor Centrale de utilitate publică au fost pasate Consiliului Județean, iar de aici lucrurile devin și mai neclare. Și asta pentru că nu se știe exact cum și cine ar trebui să declare piața de utilitate publică.
Pentru că unul dintre patronii magazinelor din piață a respins toate ofertele de la negocierile cu S.C. Hale și Piețe, singura soluție a rămas declararea utilității publice, care ar permite demolarea spațiului comercial fără aprobarea proprietarului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co