Actualitate

Ploieștiul, la un pas de catastrofă după incendiul din strada Mimiului

26 de ore au trecut de la izbucnirea incendiului din strada Mimiului, din incinta firmei Urban Icim, și pompierii încă se luptă să stopeze arderea mocnită a deșeurilor. Duminică, de la orele 16, ploieștenii au intrat în alertă după ce un nor negru de fum uriaș a împânzit orașul. Pompierii au fost anunțați abia după o oră de la izbucnirea focului, fapt ce ridică mari suspiciuni asupra cauzelor incendiului. Totodată, autoritățile de la Protecția Mediului ne spun că, dacă duminică era înnorat, toxicitatea aerului ar fi impus evacuarea populației.
Materialele plastice, uleiurile uzate, sacii de medicamente, filtrele și alte componente de mașini, precum și foarte multe deșeuri neidentificate care au ars în hala Urban Icim nu aveau ce căuta acolo, ne spun reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului și ai Gărzii de Mediu. Și asta pentru că firma nu are autorizație pentru depozitarea deșeurilor periculoase.
Șeful Gărzii de Mediu ne spune că amenda maximă pe care o poate aplica firmei Urban Icim este de 60.000 de lei, însă marea problemă o reprezintă deșeurile periculoase de aici, care trebuie mutate într-un depozit special. Referitor la fumul toxic pe care l-au respirat ploieștenii, cei de la Protecția Mediului ne spun că nu au fost depășite valorile maxime admise și asta datorită condițiilor meteorologice salvatoare pentru populație.
Conducerea Agenției pentru Protecția Mediului ne mai spune că urmează să calculeze nivelul de poluare atins în aceste zile în Ploiești, în funcție de cantitatea materialelor arse, de tipul de deșeuri și de modul de ardere a acestora, recunoscând însă faptul că poluarea a fost masivă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co