Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Șezătoarea de la Provița de Jos

În anul centenarului Marii Uniri, comunitatea din comuna prahoveană Provița de Jos și invitații ei s-au reunit, ieri, pentru a readuce la viață portul tradițional românesc printr-o expoziție de costume populare specifice zonei puse la dispoziție de locuitorii comunei.

Participanții s-au întâlnit într-un cadru atent decorat cu obiecte tradiționale aduse de localnici: de la cuverturi, covoare, ștergare, vase de lut și până la … piesele de rezistență ale evenimentului: iile lucrate de femeile din localitate.

Creatoarele acestor adevărate podoabe vestimentare le-au vorbit invitaților despre dorința de a transmite mai departe această artă aleasă a cusutului cămășii tradiționale românești.

Pentru prima dată, au stat față în față o generație care preț de zeci de ani a cusut iile recunoscute pe întreaga Vale a Prahovei și câteva tinere eleve de la Școala generală Provița de Jos, dornice să pătrundă tainele acestei arte.

Organizatorii doresc să continue povestea iei, deoarece evenimentul de ieri a arătat că există atât bunăvoință de a transmite cunoștințe, cât și dorință de a învăța.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co