Imobiliare Valea Prahovei
Social

Populația planetei crește, românii se împuținează

Populația plenetei este în continuă creștere, dar cea a României într-o scădere accentuată de zeci de ani! Conform unoir studii ONU, mai bine de jumătate din creşterea globală a populaţiei până în 2050 va proveni din Africa Subsahariană – țări printre care Nigeria, Republica Democratică Congo, Etiopia, unde ratele de fertilitate vor persista la niveluri mult mai mari decât în restul lumii.
În schimb, toate ţările din Europa au rate de fertilitate sub nivelul de înlocuire, ceea ce înseamnă că populaţia va scădea în mod inexorabil, fără imigraţie la scară largă.
Tendința se manifestă acut în Europa de Est. Numărul locuitorilor ar putea scădea cu peste 15% în Bulgaria, Croaţia, Letonia, Lituania, Polonia, Republica Moldova, România, Serbia şi Ucraina.
Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică populaţia României a înregistrat o scădere în 2016, pentru al 27-lea an consecutiv. Populaţia rezidentă a României la 1 ianuarie 2017 era estimata la 19.310.216 de locuitori, în scădere cu 163.408 faţă de 1 ianuarie 2016.
Pe de altă parte, studiul ONU mai arată că în lume sunt mai mulţi bărbaţi decât femei în lume (102 bărbaţi la fiecare 100 de femei).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co