Postul nu a ridicat vânzările în pieţe
Postul Crăciunului ar fi trebui să ridice vânzările pieţarilor, iar în mod normal, în această perioadă legumele ar fi fost cele mai căutate produse de pe mesele comercianţilor. În realitate însă, marfa stă intactă pe tarabe şi puţini se ating de ea. În Piaţa din Sinaia, localnicii vin, studiază oferta, se uită la preţuri şi puţini cumpără câte ceva. Culmea, tocmai în această perioadă, fructele şi legumele de import s-au scumpit. De exemplu, un kilogram de usturoi a ajuns să coste aproape 20 de lei, unul de fasole albă 6 lei, iar strugurii şi bananele au ajuns deja un lux pentru omul de rând care câştigă un salariu minim pe economie sau o pensie de 500 de lei şi nu îşi permită se dea aproape 10 lei pe un kilogram de fructe. Cum arată oferta comercianţilor în pieţele de pe Valea Prahovei? Un kilogram de cartofi costă 2 lei, unul de ceapă 3 lei, ardeii graşi 10 lei kilogramul, sfecla 3 lei, roşiile 8 lei, prunele uscate 10 lei, salata 1 leu, iar varza 3 lei. Postul Crăciunului este un bun prilej pentru detoxifierea organismului, însă nu trebuie să ne înfometăm până la epuizare, spun specialiştii. Trebuie să avem grijă cum combinăm alimentele şi să diversificăm meniul, asta dacă ne permite şi buzunarul.httpv://www.youtube.com/watch?v=hHpRuC4a8P0