Actualitate

Prahova: Consultații medicale prin telefon până pe 30 septembrie

Răspândirea coronavirusului rămâne una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă populația în momentul de față, astfel, prezența la medic nu se va realiza nici în următoarele luni în mod fizic.

 

Potrivit Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, a fost prelungită posibilitatea ca pacienții să beneficieze de consultații medicale la distanță, procedură inițiată pe perioada existenței stării de urgență la nivel național.

 

Așa că, până la data de 30 septembrie, consultaţiile medicale acordate în asistenţa medicală primară şi ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv pentru unele servicii conexe necesare actului medical, pot fi acordate şi la distanţă, utilizând orice mijloace de comunicare, printre care cel mai utilizat, telefonul mobil.

 

Consultaţiile medicale la distanţă se acordă cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultaţii pe oră.

 

De asemenea, așa cum a mai anunțat CAS Prahova, se păstrează prescripțiile la distanță, iar medicii de familie pot prescrie în continuare pentru pacienții cronici inclusiv medicamentele restricționate din Lista de medicamente compensate și gratuite care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate, cu precizarea că, până la data de 30 septembrie 2020, vor fi menținute și o mare parte dintre reglementările privind modalitatea de acordare a concediilor medicale care au fost valabile pe perioada stării de urgență.

 

Odată cu aceste precizări, CAS Prahova a mai anunțat și care va fi programul cu publicul al instituției pe toată durata stării de alertă instituită la nivel național, respectiv de luni până vineri de la ora 8.30 până la 13.30, cu precizarea că, în ziua de joi, programul va fi prelungit și în intervalul orar 16.00 – 18.00.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co