Actualitate

Italia, mare pas spre normalitate. Magazine, frizerii și restaurante redeschise

În Italia, țară cu o importantă comunitate de români, magazinele, frizeriile şi restaurantele şi-au redeschis luni uşile, după zece săptămâni de restricţii impuse de epidemia de coronavirus.

Clienţii au putut din nou să-şi soarbă cappucino de dimineaţă, chiar dacă distanţaţi unii de alţii. În biserici se pot desfăşura din nou slujbe cu public, după ce episcopii au pus presiune pe guvern să autorizeze serviciul religios.

Italia a fost prima ţară europeană care a impus restricţii la nivel naţional, la începutul lui martie. Primele măsuri de relaxare au venit abia pe 4 mai, când fabricile şi parcurile s-au putut redeschide.

Ziua de luni a marcat un mare pas înainte pe drumul revenirii la normalitate. De acum, sunt permise călătoriile nelimitate în interiorul fiecărei regiuni, prietenii se pot întâlni din nou, iar restaurantele pot servi la mese dacă acestea sunt amplasate de o distanţă de cel puţin 2 metri.

Guvernul a anunţat că va redeschide graniţele cu Europa şi va permite deplasările libere între regiuni începând din 3 iunie, dar nimeni nu se aşteaptă la un aflux brusc din afară.Ministerul Finanţelor prognozează că economia se va contracta cu cel puţin 8% din PIB în 2020, ceea ce ar însemna cea mai profundă recesiune din epoca postbelică.

Chiar dacă traficul a fost vizibil mai intens în marile oraşe luni dimineaţă, unii oamenii au părut să ezite să-şi reia vechile obiceiuri.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co