Actualitate

Primariile, obligate sa stranga cureaua

Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care a redus drastic cheltuielile si fondurile primariilor, astfel ca ele vor trebui sa se descurce cu mai putini bani decât anul trecut. Măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare, pâna la data de 31 decembrie 2009 suspenda ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante, inclusiv a posturilor scoase la concurs sau examen din cadrul autoritatilor si institutiilor publice. Vestea nu picat tocmai bine pentru administraţia locală din Sinaia. Conducerea Primăriei consideră că se puteau lua măsuri mult mai bune pentru putea fi aduse fonduri la buget sau pentru a limita cheltuielile. 
Era mai bine dacă ne consultau înainte de a lua această decizie, spune primarul oraşului Sinaia, care nu este de acord cu decizia Guvernului. Au fost create servicii anul trecut în cadrul administraţiei locale, iar pe parcursul lui 2009 urma ca numărul personalului să crească.
Noi angajari se pot face numai cu acordul Ministerului Finantelor si Ministerului Muncii. De asemenea, ordonatorii principali de credite ai autoritatilor si institutiilor publice, indiferent de modul de finantare si de subordonare a acestora, au obligatia sa prevada în proiectul de buget pe anul 2009 cheltuieli pentru achizitionarea de bunuri si servicii cu cel putin 15% mai mici decit cele aprobate pentru anul 2008.
httpv://www.youtube.com/watch?v=2rW4cWzlJYQ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co