Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Producătorii cer zone de protecție în jurul fermelor de porci

Producătorii de carne de porc acuză Guvernul că nu a luat măsuri ferme pentru protejarea României de virusul pestei porcine africane, care se afla de trei ani la granițele țării. Aceștia cer acum protecție pe o rază de 3-5 kilometri în jurul fermelor de porci neatinse de virus, suprafață de pe care să se ucidă toți porcii mistreți și domestici.
Ioan Ladoși semnalează că pesta porcină africană a condus la o scădere cu 25% a prețului cărnii de porc la producător, din cauza interdicției vânzării și abatorizării animalelor în alte județe. Ieftinirea forțată va duce, în acest ritm, la falimentarea producătorilor. În prezent, pe piața românească se asigură doar 50% carne de porc românească, procentul riscând să scadă până la dispariție în următoarele luni.
Conform ultimelor date comunicate de Autoritatea Sanitar Veterinară și Siguranța Alimentelor, au fost înregistrate focare de pestă porcină africană în 156 de localități din 10 județe. Totodată, până în prezent au fost uciși 116.322 de porci din gospodăriile populației și din ferme.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co