Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Radu Ionescu, trimis în judecată

Radu Ionescu a fost, ieri, trimis în judecată. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Conform rechizitoriului, la sfârșitul lunii octombrie 2006, Radu Ionescu, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, a pretins și primit de la doi oameni de afaceri un autoturism, în valoare de peste 22.000 euro, în scopul de a sprijini societatea unuia dintre aceștia în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Județean Prahova și efectuarea la timp a plăților aferente.

Inculpatul a primit folosința gratuită a autoturismului respectiv și ca recompensă pentru numirea și susținerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcţia de președinte în consiliul de administrație al unei societăți comerciale cu capital integral de stat.

Autoturismul a fost primit efectiv de către inculpat la data de 01 februarie 2007 prin intermediul uneia dintre firme care, în perioada 22 decembrie 2006 – 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri care derula contracte cu Consiliul Județean Prahova, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două societăți, precum și celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing și întreținere a mașinii în valoare totală de 100.000 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co