Actualitate

Regulamentul privind parcările e cu “cântec”

Potrivit Regulamentului aprobat anul trecut în Consiliul Local Ploiești, locurile de parcare dintre blocuri ar urma să fie scoase la închiriere, la tarife cuprinse între 120 și 150 de lei pe an.
În situația în care cererea de locuri de parcare este mai mare decât oferta, atunci se va ajunge la licitație.
O familie nu poate beneficia de mai mult de un loc decât în situații excepționale.
Asociațiile de proprietari au obligația să centralizeze cererile și să depună documentele la Registratura Primăriei.
Regulamentul stârnește însă controverse.
Primarul municipiului, Adrian Dobre, a anunțat deja că a solicitat anularea sa. Edilul-șef al orașului mai spune că vrea să supună din nou atenției consilierilor un proiect al său, care a fost dezbătut public și conține deja amendamente din partea asociațiilor de proprietari.
Dobre a mai precizat că trebuie prevăzut și un termen necesar pentru identificarea locurile de parcare și stabilirea Direcției ori a societății din cadrul Primăriei, care ar urma să le administreze.
Deși Regulamentul aprobat în luna decembrie ar urma să se aplice abia peste trei luni, tocmai pentru a se realiza o astfel de inventariere , primarul ne-a declarat că i se pare o modalitate mai simplă anularea, decât modificarea acestuia. Pe de altă parte, reprezentanții Uniunii Asociațiilor de Proprietari Prahova spun că, la întâlnirea cu unii dintre ințiatorii proiectului, întâlnire la care au fost invitați să participe, au cerut amânarea depunerii documentațiilor de către asociațiie de proprietari. Procedura a fost amânată, pentru a se face mai întâi inventarierea și stabilirea regimului juridic al terenurilor arondate asociațiilor de proprietari. UAP Prahova a depus 16 amendamente la Hotărârea de Consiliul Local privind parcările, printre care și unul în care solicită introducerea unei prevederi care să permită asociațiilor de proprietari să opereze date cu caracter personal.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co