Actualitate

Revelion în alb

Unul dintre fotbaliștii Petrolului va petrece Anul Nou în alb. Este vorba de camerunezul Njongo Priso aflat acasă în Camerun. Priso spune că trecerea în noul an este specială și la el în țară cum este de-altfel în toată lumea. Dar în Africa, în ultima zi a lui 2014, toată lumea merge la biserică îmbrăcată în alb așa cum în România oamenii poartă culoarea roșie la trecerea dintre ani.

Fotbalistul Petrolului povestește că totul ține de tradiția africană care dăinuiește de mulți ani, iar lumea respectă acest lucru așa cum se întâmplă și în România sau în alte parți. “An Nou fericit!” este urarea care se va auzi în bisericile africane apoi fiecare merge acasă.

Dacă în România se desfac șampaniile, în Camerun oamenii deschid câte o bere pe care o sparg în fața ușii. Nu înainte de a sparge câte un ou pentru a le aduce noroc pe viitor. Priso va face la fel după care își va pune dorința pentru 2015 și va intra în casă să celebreze intrarea în 2015. Camerunezul își dorește să aibe evoluții cât mai bune în tricoul Petrolului, iar la vară să se bucure împreună cu suporterii de câștigarea Cupei României.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co