Invatamant

Rezultate slabe, la simulări

Rezultate dezastruoase la simularea examenului de bacalaureat. Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației, la nivel național doar 38,39% dintre elevi de clasa a 12-a au reușit să obțină medii de peste 6 care asigură promovarea examenului. La clasa a 11-a, rezultatele sunt și mai slabe, rata de promovare fiind de 25,76%.

Nici în județul Prahova rezultatele nu sunt mai bune. În cazul elevilor de clasa a 12-a, rata de promovabilitate înregistrată la simularea examenului de bacalaureat este de 39.25%. Asta în timp ce la clasa a 11-a, procentul a fost de 30,8%. Trebuie să precizăm însă că elevii claselor a 11-a nu au susținut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire a disciplinelor nu este similară celei de clasa a XII-a.

Pe tranșe de medii, situația cumulată pe clasa a XI-a și clasa a XII-a arată ca cei mai multi elevi au obținut medii între 6 și 6,99. Doar treisprezece elevi au încheiat simularea examenului de bacalaureat cu media 10. În 4 județe, rata de promovare la clasa a XII-a a fost de peste 45%. Vorbim despre Cluj, Alba, Galați și Iași. Procente de promovare sub 25% s-au înregistrat în județele Giurgiu și Ilfov. În ceea ce priveşte rezultatele elevilor de clasa a XI-a, procente de promovare de peste 30% s-au consemnat în 5 județe inclusiv în județul nostru. Sub pragul de 20% s-au înregistrat în județele Timiș, Teleorman, Giurgiu și Ilfov.

Notele de la simulările naționale se trec în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului. De asemenea, rezultatele trebuie analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru optimizarea performanţelor şcolare.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co