Actualitate

Risc mare de avalanșă în Bucegi

Salvamontiștii din masivul Bucegi sunt în stare de alertă după ce Administrația Națională de Meteorologie a prognozat pentru această perioadă “risc mare de avalanșă”. Conform buletinului meteorologic, pe o scară de la 1 la 5, pericolul declanșării căderilor de zăpadă de pe versanți în aceste zile este de gradul 4.

La Vârful Omu, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 66 de centimetri, în timp ce la Sinaia acesta are în jur de 56 de centimetri. Conform informărilor ANM, stratul de zăpadă este puțin stabilizat pe majoritatea pantelor suficient de înclinate, declanșarea avalanșelor fiind probabilă chiar și printr-o slabă supraîncărcare, iar în anumite situații sunt de așteptat numeroase declanșări spontane de avalanșe de dimensiuni medii și adesea chiar mari. Salvamontiștii spun că turiștii trebuie să evite ascensiunile pe munte în această perioadă.

Salvamontiștii recomandă turiștilor care doresc să ajungă din stațiunile de pe Valea Prahovei pe platoul masivului Bucegi să folosească telecabinele din Bușteni și Sinaia.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co