Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

România are peste 18 milioane de alegători

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că în registrul electoral figurau, la data de 31 august, 18.917.485 de alegători. Datele au fost transmise în contextul în care la 7 octombrie va avea loc referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie.
30% din acest număr (prezenţa la vot minimum necesară pentru validarea referendumului) înseamnă 5.675.245 de votanţi. Numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral în luna decembrie 2016 era de 18.881.604,
În intervalul menţionat primarii au efectuat operaţiuni curente în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia și au avut loc importuri de date de la Direcţia Generală de Paşapoarte, precum şi înscrieri în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă ale cetăţenilor români care au împlinit vârsta de 18 ani.
Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co