Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

România, depopulată masiv până în 2050

România este ţara europeană care va pierde cel mai mare număr de cetăţeni până în anul 2050, conform unui raport întocmit de o importantă organizaţie americană.

Prin urmare, în următorii 32 de ani, populația țării noastre va scădea cu 23%.

Multe ţări din lume au o populație îmbătrânită. Aceasta le pune probleme în ceea ce priveşte echilibrarea sistemului de pensii și a celui de sănătate.

Și în România se poate observa o tendință a angajatorilor de a vâna forţă de muncă şi din rândul persoanelor trecute de cincizeci de ani, lucru care în urmă cu doi-trei ani nu se întâmpla.

În plus, lipsa de personal specializat în domeniul Sănătăţii i-a făcut pe parlamentarii români să ia în calcul un proiect legislativ prin care să le permită medicilor trecuţi de 65 de ani să rămână în sistem.

Instabilitatea economică din ţară poate fi un motiv pentru care tot mai puţini tineri care au sub trei zeci de ani aleg să devină părinţi.
România nu este singura țară care va pierde un număr mare de cetățeni. China va pierde aproximativ cincizeci de milioane de oameni, Japonia va pierde 25 de milioane, în timp ce Rusia va rămâne cu aproape zece milioane de persoane mai puțin până în 2050.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co