Actualitate

România trebuie să câștige la Ploiești

Naționala României de baschet masculin are de dat o luptă deosebit de importantă pentru șefia grupei din care face parte. Și o va face la Ploiești, acolo unde baschetul a avut perioada sa de glorie. Formația tricoloră, antrenată de Tudor Costescu și Nenad Markovic, înfrunta Macedonia și are nevoie de victorie pentru a spera la câştigarea grupei. Naţionala face parte din grupa B, alături de Macedonia şi de Kosovo. Câştigătoarea va avansa în calificările pentru turneul final al Campionatului European de peste doi ani. Confruntarea are loc la Sala Olimpia, un loc încărcat de istorie baschetbalistică un rol în acest sens avăndu-l și Cătălin Burlacu. Fostul internațional i-a vizitat pe “tricolori” iar la joc îi va susține din tribune.
Din națională fac parte doi stranieri. Emanuel Căţe, de la Murcia, și Alexandru Olah, de la Mechelen. Giordan Wtason este ”pata de culoare” a echipei, iar fanii locali îl pot revedea și pe ploieșteanul Bogdan Popa, format de Clubul Sportiv Școlar. Naționala de baschet revine în orașul unde s-a cucerit FIBA Europe Cup după o pauză de un deceniu.
În primele două partide disputate, România a pierdut, în deplasare, cu Macedonia, după care a învins, pe teren propriu, la Oradea, selecţionata din Kosovo. Confruntarea cu Macedonia se va disputa măine, de la ora 18:00, iar intrarea spectatorilor este liberă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co