Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

România trebuie să închidă urgent 51 de depozite de deșeuri

România trebuie să închidă 51 de depozite de deşeuri care nu se conformează legislației comunitare în domeniu, dintre care 13 sunt depozite municipale, iar 38, depozite de deşeuri industriale.
Anunțul vine din partea Ministerul Mediului, potrivit căruia măsura este necesară pentru a ne conforma normelor europene. Ministerul Mediului precizează că, deşi în Hotărârea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene nu sunt prevăzute sancţiuni, el va acţiona pentru luarea măsurilor necesare astfel încât România să reglementeze situația acestor depozite.
Guvernul a adoptat, în cadrul şedinţei de la mijlocul lunii iulie 2017, un Memorandum având ca obiectiv închiderea tuturor depozitelor de deşeuri de pe teritoriul României care nu respectă normele comunitare în domeniu.
Ministerul Mediului are în vedere o serie de modificări de ordin legislativ care să diferențieze normativele de închidere şi monitorizare după închidere a depozitelor, în funcție de tipul acestora: municipale sau industriale.
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a condamnat România pentru că nu a luat măsurile de închidere a 68 de depozite de deșeuri, care nu au primit autorizaţie pentru a funcţiona în continuare.
Depozitele trebuia închise până la mijlocul lunii iulie 2009.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co