Actualitate

Salariul minim, majorat de la 1 decembrie și diferenţiat de la 1 ianuarie

Salariul minim pe economie va fi majorat de la data de 1 decembrie 2018 și va fi diferențiat în funcție de studii, începând de la 1 ianuarie 2019.
Anunțul a fost făcut aseară de ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, potrivit căreia Guvernul va adopta, la ședința din această săptămână, o Ordonanţă de Urgenţă de modificare a Codului Muncii.
Ea a explicat că în Codul Muncii se vorbeşte de salariul minim, dar nu de salariul minim diferenţiat în funcţie de studii, motiv pentru care este nevoie în primul rând de modificarea Codului Muncii. Ulterior, se va adopta o hotărâre de Guvern. Astfel, susține Vasilescu, de la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare salariul minim diferențiat, astfel că valoarea acestuia va fi de 2.350 de lei pentru angajații cu vechime de minimum 15 ani și pentru cei cu studii superioare.
Ministrul Muncii a explicat totodată și cum vor creşte salariile profesorilor de la 1 ianuarie 2019, cea mai mare creștere urmând să o aibă profesorii universitari, respectiv de 600 de lei.
Potrivit Liei Olguța Vasilescu, medicii şi asistentele nu vor avea niciun fel de creştere de la 1 ianuarie, pentru că au urcat direct pe grila din 2022. Vor exista însă majorări la celelalte categorii din Sănătate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co