Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Sancțiuni pentru ploieștenii fără asigurare obligatorie a locuinței

Primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, a inițiat un proiect de hotărâre prin care vrea să-i sancționeze pe toți cei care nu și-au încheiat asigurarea obligatorie a locuinței.
Sancțiunea propusă de primar constă într-un avertisment pe care îl vor primi prin poștă ploieștenii care nu au o astfel de poliță de asigurare.
Primarul Dobre mai spune că, dacă ploieștenii nu își vor încheia o poliță de asigurare împotriva dezastrelor, vor fi sancționați cu amenzi.
Potrivit Legii 260 privind asigurarea obligatorie a locuințelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren și inundațiilor, nerespectarea obligaţiei de asigurare a locuinţelor se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei de către primarii pe raza cărora se află locuința în cauză.
Trebuie menționat însă faptul că din 2008, de la intrarea în vigoare a legii, niciun primar din țară nu și-a asumat amendarea cetățenilor care nu au o astfel de asigurare.
Motivul a fost legat de controversele din jurul acestui act normativ și anume imposibilitatea apariției alunecărilor de teren și a inundațiilor catastrofale în cazul blocurilor situate în orașe.
La nivel național, 1.680.000 de români au încheiat polițe de asigurare în 2018. În județul Prahova, 71.000 de cetățeni s-au asigurat împotriva dezastrelor, din care doar 21.000 provin din mediul rural. Cifra asigurărilor încheiate reprezintă de 21% din totalul apartamentelor și caselor din județ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co