Sărbători de cinci stele

Sărmăluţele cu mămăligută, cârnaţii, caltaboşul şi lebărul, au fost înlocuite cu cotletul de berbecuţ din Noua Zeelandă, muşchiuleţul de vită argentinian, creveţii cu salată sau de caracatiţa la grătar. În multe bucătării de pe Valea Prahovei preparatele româneşti tradiţionale au fost înlocuite cu cele internaţionale, iar meniul sofisticat va sta pe mesele turiştilor care vor petrece sărbătorile de iarnă la unităţile de patru sau cinci stele. Proprietarii hotelurilor de lux din staţiunile montane spun că aceste preparate speciale sunt mult mai uşoare şi mai sănătoase, iar clienţii le apreciază de fiecare dată. Maeştrii bucătari scoliţi peste hotare muncesc de zor pentru a satisfate gusturile rafinate ale turiştilor, iar la sfârşitul lunii decembrie, au de gând să-i surprindă pe oaspeţi, cu mâncăruri care mai de care mai gustoase şi mai arătoase. La Azuga, bucătarii unui hotel de cinci stele ne spun cum vor arăta mesele de Crăciun şi Revelion. Într-un cadru select, pe muzică de pian, turiştii sunt întâmpinaţi cu preparate sofisticate. Cu un astfel de festin, nici vinul care va curge în pahare nu va fi adus de la noi din ţară, ci din Franţa şi Italia. Un meniu special, în care nu există nimic tradiţional, îi face pe turiştii cu dare de mână şi gursturi fine, să scoată din buzunar de la 800 de lei de persoană până la 3.000 de lei. Şi să nu vă imaginaţi că preţurile ţin la distanţă clienţii. În perioada sărbătorilor unităţile de lux, ce oferă meniuri internaţionale, au toate locurile rezervate.httpv://www.youtube.com/watch?v=BvhiOtr55qI