Actualitate

Șchiopu are șansa unei revanșe

Un loc în sferturile de finală și șansa unei revanșe. Acestea sunt obiectivele de moment ale boxerului Gabriel Șchiopu. Sportivul legitimat la C.S. Petrolul participă la Campionatul Mondial de Box pentru tineret care se desfășoară, în aceste zile, în Ungaria.

În această seară, în sesiunea care va începe de la ora 18:00, ora României, Gabi Şchiopu va boxa pentru un loc în sferturile de finală, împotriva pugilistului englez Ivan Price. Va fi, practic, şansa pugilistului antrenat de maestrul Ion Moroiță să arate că poate fi mai bun decât englezul. Asta, deoarece adversarul ploieșteanului este un ”Ivan cel Groaznic”.

Șchiopu a fost învins de două ori de britanic, ultima oară la Campionatele Europene, competiţie pe care englezul a şi câştigat-o. La mondialul ungar, adversarul a trecut, în primul tur, de armeanul Bazeyan, pe care l-a învins, detașat, la puncte. Așa s-a petrecut și cu boxerul asistat din colț de maestrul emerit Ion Moroiță. Șchiopu l-a înfruntat în prima rundă la categoria 52 de kilograme pe japonezul Anaguchi.

Reprezentantul României s-a impus clar, la puncte, trei din cei patru arbitri-judecători văzându-l pe sportivul petrolist câştigător. Tot în această postură este un alt pugilist al României. Daniel Velicu a dispus de Anton Nichitenco din Republica Moldova și pentru accederea în sferturi, unde Velicu îl va întâlni, vineri, pe brazilianul Martinelli. Ceilalți doi tricolori prezenți, Tayson și Simion, vor boxa, direct în turul 2, cu reprezentanți ai Angliei și Azerbaidjanului. La competiția pugilistică, organizată pe impresionanta ”Duna Arena”, participă peste 300 de sportivi, din 66 de țări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co