Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Se introduce salariul minim în funcție de studii și vechime

Ministerul Muncii a anunțat reintroducerea salariului minim brut garantat în plată diferenţiat în funcţie de nivelul de studii sau de vechimea în muncă.
Valoarea acestuia este de 2.350 de lei, adică cu 13% mai mult faţă de cel câştigat de persoanele fără studii superioare sau cu vechime mai mică de 15 ani.
Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Lia Olguţa Vasilescu şi Eugen Teodorovici s-au întâlnit ieri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor. Obiectul întâlnirii a fost prezentarea proiectului de Hotărâre de Guvern privind creşterea salariului minim brut garantat în plată, pe economie. Acesta ar urma să fie de 2.080 de lei/lună, cu 100 de lei net mai mult faţă de valoarea actuală.
În urma discuţiilor purtate cu sindicatele şi patronatele, părțile au ajuns la concluzia unanimă că majorarea salariului minim este necesară, singura divergenţă fiind asupra datei de la care se va aplica măsura: sindicatele au solicitat 1 noiembrie 2018, patronatele – 1 ianuarie 2019.
Guvernul va lua o decizie în cel mai scurt timp posibil, care va fi comunicată public, astfel încât ordonatorii de credite şi companiile din România să pregătească punerea în aplicare a măsurii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co