Actualitate

Sinaia: campania de colectare a resturilor vegetale continuă

Chiar dacă românii se confruntă cu o situație cu totul excepțională, din cauza pandemiei de coronavirus, pe plan local, autoritățile încearcă să țină ritmul acțiunilor considerate a fi de tradiție, astfel încât viața comunității să aibă cât mai puțin de suferit.

Aşa se întâmplă şi în una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe Valea Prahovei – Sinaia.

Aici, primăria a anunțat că și în acest an va continua campania locală de colectare a resturilor vegetale, intitulată ”Verde crud” și cu care localnicii sunt obișnuiți de ani de zile.

Acțiunea va debuta pe data de 1 Mai și se va încheia pe data de 15 mai.

Vor fi amplasate containere speciale cu inscripția „Verde crud – Doar pentru deșeuri vegetale!”.

Campania se va desfășura, ca în fiecare an, pe cartiere, după următorul program: 1-4 mai: cartierele Cumpătu și Platou Izvor; 5-6 mai: Cartierele Izvor și Tirul cu Porumbei; 7-8 mai: zona Centrală și Aosta; 11-12 mai: Cartier Furnica; 11-14 mai: Cartier ”Sf. Ilie”; 13-14 mai: Calea Codrului; 15 mai – zona Prundului.

Reprezentanții Primăriei Sinaia au reamintit cetățenilor că este necesară, în continuare, respectarea măsurilor de distanțare socială și de protecție.

Totodată, aceştia le-au atras atenția locuitorilor din acest oraș că, pe perioada desfășurării acestei campanii, nu vor fi colectate alte tipuri de gunoaie. Astfel, depozitarea deșeurilor pe domeniul public în locuri neamenajate înainte sau după încheierea acestei acțiuni va fi sancționată cu amendă între 700 și 1.500 de lei.

Nu în ultimul rând, autoritățile locale din Sinaia i-au mai anunțat pe sinăienii care stau la casă faptul că și în acest an vor fi premiate cele mai frumoase grădini din oraș în cadrul concursului „Grădina ta!”.

Cei interesați se pot înscrie online, pe adresa de e-mail contact@primaria-sinaia.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co