Actualitate

Sinaia, încă un pas spre modernizare pe bani europeni

Sinaia, unul dintre cele mai frumoase și îngrijite orașe de pe Valea Prahovei și chiar din România, face încă un pas spre modernizare. Și nu oricum, ci prin fonduri europene.

Conducerea Primăriei Sinaia a anunţat că a predat, aplasamentul pe care va fi amenajată viitoarea Grădină Publică “Parc Ştirbei”.

Proiectul valorează peste de 1,6 milioane de euro.

Ideea acestuia s-a conturat în jurul Capelei romano-catolice Știrbei, din dorința de a transforma peisagistic și architectural o zonă aflată într-o stare accentuată de degradare.

Lucrările constau în construirea un sistem de alei care să permită urcarea lină și fluentă a pantei, de la partea de jos a grădinii, unde se află și intrarea cu acces auto.

Zona de activități va fi formată dintr-un loc de joacă și un amfiteatru.

Aleile se vor realiza din piatră bazaltică, ușor de parcurs de către persoane cu handicap locomotor, de vârstnici și copii. Tot aleile vor fi prevăzute cu striații de ghidare pentru nevăzători pe toată lungimea lor.

Ansamblul va fi, deci, un parc cu o compoziție peisagistică complexă, pe mai multe paliere de vegetație montană, cu sistem de irigare dotat cu senzori de umiditate și funcționare automatizată, mai anunță Primăria Sinaia.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co