Actualitate

Start la o nouă stagiunea Filarmonicii Ploiești

Filarmonica ploieșteană își continuă misiunea culturală în Stagiunea 2018-2019, respectiv cea cu numărul 66, sub motto-ul „Muzica noastră conține totul și ne poate da totul”, ce aprține marelui Paul Constantinescu și se dorește a fi un îndemn la valorificarea resurselor și culturii naționale, chintesența poporului român.
Conducerea instituției a organizat astăzi o conferință de presă în care a anunțat capetele de afiș ale noii stagiuni.
Alte evenimente importante ale stagiunii cu numărul 66 sunt cea de-a XIII-a ediție a „Ploiești Jazz Festival” (21-25 noiembrie 2018), care, potrivit lui Vlad Mateescu, se dorește a fi o avanpremieră a Festivalului de Jazz din 2019, care va avea o însemnătate aparte. El va marca împlinirea a 50 de ani de la prezența jazz-ului în România, istorie ce a început la Ploiești.
Anul 2018 se va încheia cu un eveniment foarte important, găzduit de Sala Coloanelor a Palatului Culturii, respectiv cea de-a doua ediție a Balului Filarmonicii, la care vor participa și oficialități locale și naționale, iar orchestra simfonică va fi condusă de una dintre figurile emblematice ale muzicii românești, Maestrul Ilarion Ionescu-Galați.
La conferința de presă a participat și viceprimarul Ploieștiului Geoge Pană, care a salutat multitudinea de evenimente muzicale care au compus stagiunea precedentă a Filarmonicii și care l-au convins că instituția are nevoie de un nou sediu.
George Pană a mai anunțat că, începând din această toamnă, la nivelul Filarmonicii se va înființa și o corală, un ultim element care, în opinia sa, lipsea acestei instituții pentru ca să fie capabilă să ofere un “fenomen complet” publicului meloman.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co