Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Sute de credinciosi la Manastirea Sinaia

În noaprea de Înviere sute de credincioşi au venit să ia lumină de la Mănăstirea din Sinaia. Curtea lăcaşului de cult a devenit neîncăpătoare pentru enoriaşi, aşa că mulţi s-au mulţumit să asculte slujba de pe stradă. La miezul nopţii, preoţii au oferit lumina sfântă. Pentru prima dată, în acest an, Lumina Sfântă a fost adusă în România de la mormântul lui Iisus din Ierusalim şi a fost trimisă spre mai multe lăcaşuri de cult din ţară, printre care şi cel de la Sinaia.
După cel mai lung post din an, mulţimea de credincioşi a venit la biserică să se roage şi să afle sfânta taină a luminii. Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând! Acestea au fost cuvintele rostite de credincioşi imediat după miezul nopţii. Turiştii şi sinăienii au ales să-şi petreacă această seară specială la Mănăstirea de la Sinaia, deoarece consideră că aici slujba de Înviere este deosebită.
Sărbătoarea Paştelui, celebrată în acest an de ortodocşi la 19 aprilie, marchează miracolul Învierii Domnului, iar actele de purificare din Săptămâna Luminată readuc echilibrul şi armonia creştinilor. Oamenii au stat până spre orele dimineţii la slujbă, iar apoi au primit Paştele şi au pornit către case.
Paştele este cea mai veche şi cea mai importantă sărbătoare creştină, fiind celebrată încă din epoca apostolică. Paştele, cea mai mare sărbătoare creştină, a fost prăzmuit întotdeauna ca o zi de bucurie, aceea a Învierii Domnului. Noaptea Învierii este petrecută în biserici, în priveghere şi rugăciune, cântări de bucurie şi cu lumini multe, semne ale Mântuirii. Până la Înălţare, creştinii se salută cu “Hristos a înviat!” şi-şi răspund cu “Adevărat a înviat!”. httpv://www.youtube.com/watch?v=NGxieQ8o4uQ

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co