Actualitate

Trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

Peste un milion de lei este prejudiciul creat într-un dosar de evaziune fiscală, dosar care acum a fost finalizat de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. Anchetatorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a două persoane și două firme sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Conform rechizitoriului, în perioada 2011-2013, administratorul a două firme a înregistrat în contabilitatea celor două societăţi operaţiuni comerciale nereale, pe care le-a raportat organelor fiscale, influenţând negativ rezultatul fiscal în dauna bugetului de stat.

Mai mult, a acceptat ca al doilea inculpat să îi furnizeze facturi care au fost emise de societăţi comerciale de tip fantomă, aceste facturi fiind înregistrate în contabilitatea celor două societăţi, ceea ce a permis diminuarea bazei impozabile a profitului și implicit a obligaţiilor financiare către bugetul de stat.

Transferul sumelor de bani către primul inculpat, prin intermediul societăţilor pe care le administra, a reprezentat o modalitate de spălare a banilor plătiţi în mod aparent licit, spun anchetatorii. Dosarul a fost trimis Tribunalului Prahova.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co