Actualitate

Un ploieștean curăță pe banii lui groapa de gunoi ilegală

Reportajul apărut la Valea Prahovei TV, care semnala dezastrul ecologic din imediata apropiere a Ploieștiului, a avut un efect neașteptat. Indignat de ideea unei gropi de gunoi ilegale chiar lângă oraș, un cetățean și-a adus propriile buldozere și a început să curețe locul infestat.
În groapa de gunoi improvizată, aflată pe raza comunei Târgșorul Vechi, la ieșirea din Cartierul ploieștean Mitică Apostol, se aruncă zilnic tone de deșeuri, în special din construcții. Camioanele vin de regulă noaptea și descarcă deșeurile, scutind astfel costuri importante pentru firme. De șase ani, Primăria din Târșorul Vechi igienizează zona, o dată sau de două ori pe an, după inspecția Gărzii de Mediu, dar mizeria revine la loc în scurt timp. De șase ani nicio autoritate nu a găsit încă o soluție pentru a stopa acest fenomen. Ploieșteanul Ninel Alexandru a venit însă în sprijinul celor rămași fără idei și a propus o rezolvare extrem de simplă.
Până la montarea barierei, în zonă s-au ridicat diguri din deșeurile mari, care au fost trase chiar lângă drum, pentru a împiedica intrarea camioanelor și bascularea deșeurilor. Ninel Alexandru ne spune că până sâmbătă toate gunoaiele vor dispărea de acolo și că zona va fi în totalitate igienizată, punând astfel capăt dezastrului ecologic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co