Actualitate

Unde e solutia

O întrebare simplă…. un răspuns foarte greu! Ce ne facem cu cei care comercializează cireşe, fructe de pădure, flori de tei sau ciuperci în zona centrală? Consilierul local câmpinean este de părere că ar trebui lăsaţi să-şi vândă marfa. De aceeaşi părere sunt şi romii care vin, în primul rând, din Plaiul Câmpinei.
Vor să vândă fructe. Spun că nu sunt periculoase. Numai că printre cei care vând, de exemplu, cireşe, sunt şi persoane care adună ciuperci din pădurile din jurul municipiului Câmpina. Sunt ele bune?
Cine îşi asumă, însă, responsabilitatea şi pentru cei care vând, cu acte în reglă, produse asemănătoare în interiorul Pieţei Centrale? Oamenii plătesc taxe, şi nu sunt tocmai bucuroşi atunci când văr că există o concurenţă „neloială”. Vor ca toţi comercianţii „ambulanţi” să dispară.
Comercianţii legali sunt nemulţumiţi şi, putem spune, pe bună dreptate. Şeful Pieţei Centrale este de acord cu ei! Câmpineanul este obişnuit să cumpere de la cel care stă cu marfa afară, lângă piaţă sau la colţ de stradă. Lucru care nu convine comerciantului care a închiriat o tarabă.
Aşadar… lucrurile rămân cumva… în coadă de peşte! Cei care desfăşoară astfel de activităţi şi sunt în legalitate nu vor o concurenţă neloială, conducerea pieţii nu are ce face, din punct de legal, şi vânzătorii ambulanţi vor continua să apară în zonă. Nu mai rămâne decât ca poliţiştii comunitari să continue locul de şoarecele şi pisica cu romii care apar în zona pieţei centrale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co