Actualitate

Valea Cerbului s-a umplut de gunoaie

În a doua zi de Paşte Valea Cerbului din Buşteni a fost din nou plină de turişti dornici de distracţie. Grătarele au sfârâit toată ziua, iar vremea fost numai bună pentru o masă la iarbă verde. Dacă în prima zi de Paşte vremea le-a cam jucat feste turiştilor, luni timpul a fost perfect. Dacă unii au pregătit mititeii şi carnea de miel, alţii au stat la plajă sau au jucat fotbal. Mulţi turişti au ales să se plimbe cu trăsura, pentru că, astfel, au putut să stea confortabil şi să admire peisajul superb.
S-au distrat alături de prieteni şi familie, însă în urma lor – dezastrul. Au lăsat maldăre de gunoaie: resturi de mâncare, pungi, hârtii şi lemne arse. Peisajul nu a fost prea plăcut, pentru cei care au ajuns luni seara pe Valea Cerbului. Mai mult, lângă pădure, există mai multe plăcuţe, pe care sunt trecute regulile care trebuiesc respectate pe spaţiul verde, printre care şi cea care specifică clar că aruncarea gunoaielor este strict interzisă. Mulţi turişti au venit pregătiţi cu pungi pentru a strânge gunoiul, însă când au văzut că lângă pădure sunt resturi aruncate la întâmplare au rămas şocaţi.
Marţi angajaţii primăriei au dat piept cu munţi de sticle şi pungi de plastic, cutii de aluminiu şi resturi de alimente. Ca o soluţie, reprezentanţii administraţiei locale din Buşteni, percep o taxă de campare, în valoare de 5 lei.  Banii strânşi de la turiştii care vin să stea la iarbă verde, sunt folosiţi pentru salubrizarea zonei. Chiar şi aşa, atunci când sunt zile de sărbătoare şi Valea Cerbului se umple, cei responsabili de curăţenie abia fac faţă mormanelor de gunoi de lângă pădure.
httpv://www.youtube.com/watch?v=aebjuiTV4UM

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co