Actualitate

Viceprimarul din Bărcănești, bătut de localnici

Disperați de situația fără precedent în care se găsesc, după ce apele au acoperit un întreg sat, locuitorii din Bărcănești s-au revoltat aseară și s-au dus la Primărie. Ghinionistul de serviciu a fost viceprimarul Dănuț Duță, care îi ținea locul primarului Valeriu Lupu, plecat în Anglia. Astfel, viceprimarul a fost ținta furiei oamenilor, care l-au agresat și l-au înjurat.
Viceprimarul din Bărcănești s-a mai plâns de faptul că locuitorii comunei nu au ajutat la umplerea sacilor cu nisip pentru crearea unui al doilea dig care să oprească apa să se mai reverse peste blocurile din zonă. Potrivit acestuia, peste 250 de case au fost afectate de inundații, și nu 30 cât au spus cei de la ISU Prahova. Comitetul local pentru situații de urgență va evalua pagubele produse de ape, urmând ca aceștia să fie despăgubiți cu sprijinul Prefecturii Prahova și al Guvernului.
Legat de rezolvarea problemei inundațiilor cauzate de fiecare ploaie, în acest moment proiectul tehnic va fi scos la licitație. Soluțiile sunt realizarea unei subtraversări cu tubulatură de un metru pe sub benzinăria de la sensul giratoriu și decolmatarea canalului de la Podul Tătărani.
Cert este că, după aceste inundații devastatoare din comuna Bărcănești, autoritățile județului au decis să se implice serios pentru a urgenta efectuarea lucrărilor necesare pentru protejarea locuitorilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co