Actualitate

Vița de vie, lemn de foc pentru sătenii din Fîntînele

Fără racordare la gaze, locuitorii comunei Fîntînele se pregătesc pentru iarnă strângând vița de vie uscată de pe dealuri. Scumpirea lemnelor a făcut ca pentru o casă cu două focuri costurile pentru încălzirea în sezonul rece să se ridice la 3.000 de lei, iar pentru centrală, la peste 8.000 de lei. Și, pentru că cei mai mulți săteni din Fîntînele sunt pensionari cu venituri de 700-800 de lei, vița de vie a ajuns să fie baza lemnelor de foc.
Primarul comunei Fîntînele, Constantin Nițu, ne spune că mâine se va face un prim pas pentru aducerea gazelor în comună, când va avea loc o întâlnire cu primarii localităților limitrofe, președintele Consiliului Județean Prahova și conducerea companiei de distribuție a gazelor.
Pentru cei cinci locuitori ai satului Bozieni, din comuna Fîntînele, nu mai există speranțe că vor ajunge gazele și la ei, casele fiind construite pe un deal destul de izolat. Însă acest lucru nu pare să-i deranjeze foarte tare.
Izolarea satului Bozieni este mai suportabilă de când s-a asfaltat drumul de pe deal.
Din păcate, de la ultimul recensământ populația comunei Fîntînele s-a diminuat de la 2.200 de locuitori la 1.960, iar scăderea sub 2.000 de locuitori împiedică primăria să mai acceseze fonduri europene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co