Actualitate

Apă non-stop în Păcureți, de anul viitor

Apa la robinet în comuna prahoveană Păcureți sosește abia la ora 12.30 în zonele din vale și la 14.00 în casele de pe dealuri, plecând din nou în jur de ora 1 noaptea.

Restricțiile în furnizarea apei în localitate sunt cauzate de faptul că în zonă nu există nicio sursă de apă. Practic, apa care ajunge în Păcureți este extrasă din puțurile de la Bălțești, iar restricția orară este necesară pentru a alimenta și alte localități. O soluție pentru eliminarea restricției de furnizare a apei a fost deja găsită, prin modernizarea rețelei de apă din comună, reabilitarea rezervorului și achiziționarea unui sistem de epurare cu infraroșii. Însă, cu puțin timp înainte de punerea în funcțiune a noii rețele, lucrările s-au sistat.
Blocajul a fost provocat de firma care a executat lucrările și a intrat ulterior în insolvență, deoarece reprezentanții acesteia nu pot fi găsiți pentru a semna rezilierea contractului.

Fără reziliere, conducerea Primăriei Păcureți nu poate semna un contract cu o altă firmă care să pună în funcțiune alimentarea cu apă prin noile conducte. Primarul Grigore Andreescu a făcut demersuri și pentru a găsi o nouă sursă de apă pentru comună, încheind un parteneriat cu Hidro Prahova. Investiția va fi însă una de anvergură și va fi necesară accesarea de fonduri europene.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co