Actualitate

Aproape 50 milioane euro pentru modernizarea sistemului 112

Ministrul Fondurilor Europene şi directorul STS, Rovana Plumb şi respectiv Ionel Sorinel Vasilca, au semnat un contract de investiţie în valoare de 47,6 milioane de euro pentru modernizarea sistemului apelurilor de urgenţă „112”, respectiv un răspuns mai prompt al agenţiilor de urgenţă.
Potrivit Rovanei Plumb, proiectul are o perioadă de implementare de 36 de luni şi constă în modernizarea componentelor de hardware şi software pentru un răspuns mai prompt al agenţiilor de urgenţă la solicitările cetăţenilor aflaţi în situaţii de urgenţă.
Printre beneficiile proiectului de investiţii se numără mecanisme mai eficiente de gestionare a resurselor şi echipajelor de intervenţii, creşterea capacităţii de răspuns la solicitările cetăţenilor, reducerea timpului de aşteptare de la 59 la 54 de secunde, alertarea automată a structurilor ce pot interveni în situaţii de amploare, dar şi apeluri de urgenţă cu transmisii video şi imagini de la locul evenimentului.
Obiectivul investiţiei prevede modernizarea sistemului informatic „112” pentru un răspuns mai prompt al agenţiilor de urgenţă.
Ministrul Fondurilor Europene a precizat că, în cei 13 ani de funcţionare, au fost primite peste 64 de milioane de apeluri reale la Numărul Unic „112”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co