Actualitate

Sistarea furnizării de utilități pentru întreg blocul, interzisă

Luna septembrie vine cu vești bune pentru ploieștenii care locuiesc la bloc. Este vorba despre intrarea în vigoare a noii legi a asociațiilor de proprietari, respectiv Legea nr. 196/2018, care aduce o serie de noutăți.
Una dintre aceste schimbări vizează condițiile în care se va face de acum înainte sistarea furnizării de utilităţi pentru un întreg bloc.
Astfel, atunci când unul sau mai mulţi proprietari de apartamente nu îşi plătește facturile individuale, sistarea, întreruperea sau limitarea furnizării de utilităţi pentru întreg blocul vor fi interzise.
Convenţiile individuale de facturare vor putea fi încheiate la propunerea furnizorului de utilităţi, dar numai cu acordul tuturor proprietarilor de apartamente din bloc sau la solicitarea asociaţiei de proprietari.
În cazul în care asociaţia de proprietari solicită încheierea convenţiilor individuale de facturare, tot aceasta va suporta şi costurile suplimentare generate de facturarea individuală a serviciului.
Conform Legii nr. 196/2018, furnizorul serviciilor va avea dreptul de a acţiona în instanţă proprietarul de apartament care nu şi-a plătit facturile.
Furnizorii vor putea da în judecată rău-platnicii după ce au trecut cel puţin 60 de zile de la termenul scadent şi sunt obligați să îi notifice pe aceștia din urmă cu cel puţin şapte zile înainte de a acţiona.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co