Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Bate FRF să priceapă LPF

Expresia ”bate șaua să priceapă iapa” are o situație similară în relația Federație-Ligă. Federația Română de Fotbal a anunțat că echipele din Liga a doua au acceptat în unanimitate ca puţinul pe care îl câştigă din drepturile TV să îl cedeze către unele cluburi din Liga a 3-a.

Mai precis, echipele care vor promova în prima ligă vor renunţa la ultima tranşă de bani pe care o vor primi din vânzarea drepturilor TV. Asta înseamnă 5.000 de euro de echipă, sumă care va ajunge în conturile celor cinci nou-promovate din Liga a 3-a.

Prin acest principiu al solidarității, Federația vrea să dea un exemplu Ligii Profesioniste. Asta, pentru că în urmă cu ceva timp forul condus de Răzvan Burleanu propunea ca 5 la sută din drepturile TV ale formațiilor din prima ligă să meargă către cele din liga secundă, a treia, dar și la juniori. Însă Liga condusă de Gino Iorgulescu a spus că ideea lui Burleanu nu este agreată de grupările din primul eșalon.

În acest sezon, liga a doua beneficiază de 500.000 de euro, sumă pe care FRF a obţinut-o pentru drepturile TV din Liga 2. Cu 120.000 de euro mai mult faţă de sezonul recent încheiat. Banii vor fi împărţiţi în mod egal către cele 20 de cluburi, în trei tranşe. Astfel, cluburi precum Petrolul, U Cluj, UTA, Farul vor încasa doar 25.000 de euro din aceste drepturi, la fel ca echipe precum Geto-Dacica, Balotești sau Clinceni. Oricum sumă este infimă în condițiile în care organizarea unui singur joc din acest eșalon costă cât o tranșă din drepturile TV.

Ca o comparație, o echipă din liga întâi, nou-promovată, ajunge să primească aproape un milion de euro din drepturile de televizare.

Într-o altă ordine de idei, astăzi, Comitetul Executiv al FRF a respins propunerea lui Burleanu de a mări la 16 numărul echipelor din liga întăi. În aceste condiții, din liga a doua vor promova primele două locuri, iar al treilea va disputa barajul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co