Actualitate

Cadavru recuperat

Salvamontiştii din Buşteni au recuperat ieri seară trupul neînsufleţit al tânărului care a dispărut în Munţii Bucegi anul trecut, în luna noiembrie. Un turist l-a zărit pe firul de vale şi a sunat imediat la 112. Într-un suflet oamenii muntelui s-au echipat şi au urcat pe munte. L-au găsit exact în locul unde au desfăşurat în iarnă numeroasele căutări. Atunci, din cauza stratului de zăpadă ce depăşea pe alocuri chiar şi 10 metri, nu au putut da de tânăr. Ieri, salvamontiştii din Buşteni, l-au recuperat. Ploile abundente din ultima perioadă au scos trupul lui de sub gheaţa formată pe vale.
Lângă tânăr a fost găsit un rucsac. Mai avea la el buletinul, permisul auto, un card, o brichetă şi vitamine. Actele au confirmat că este vorba despre Andrei Jora. La cap se puteau observa mai multe lovituri, lucru ce confirmă impoteza salvamontiştilor, cum că a fost surprins de o puternică avalanşă. Oamenii muntelui spun că zona rămâne în continuare periculoase şi este posibil ca în curând şi trupul fetei să fie scos de sub nămeţi de apă.
Andrei Jora şi prietena lui au rămas blocaţi, în data de 26 noiembrie 2008, pe traseul Jepii Mici, din Masivul Bucegi. Când au văzut că nu pot înainta şi nici nu se pot întoarce, cei doi au cerut ajutorul salvatorilor montani prin Dispeceratul Naţional Salvamont. Turiştii nu au mai putut fi contactaţi pe telefonul mobil.  Zeci de salvamontişti au căutat, zile la rând trupurile lor, salvatorii fiind ajutaţi de către colegi din Austria şi de către SRI. Căutările au rămas fără rezultat…până aseră.
httpv://www.youtube.com/watch?v=rEC4W9dgADE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co