Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Caldura a scos ursii din barlog

Vremea s-a încălzit, iar animalele sălbatice au început să-şi facă apariţia prin pădurile din Sinaia. Aşa cum era de aşteptat, şi urşii au început să apară unul câte unul în căutare de mâncare. Apariţia urşilor la marginea oraşului din ultima vreme, dar şi turiştii tot mai dornici de senzaţional, i-a pus la treabă pe angajaţii Ocolului Silvic din Sinaia. Pădurarii au început să ia şi primele măsuri, ce-i drept pajnice deocamdată: încearcă să ţină animalele sălbatice cât mai departe de zonele locuite. Cum se poate face acest lucru: simplu – silvicultorii duc hrană complementară animalelor în pădure. Zilnic, urşii îşi primesc o raţie de mâncare pe cinste, iar animalele nu pot rezista în faţa unui astfel de meniu tentant. În acest fel, angajaţii Ocolului Silvic, încearcă să împiedice urşii să iasă prin oraş în căutare de mâncare.
Zilnic, silvicultorii sinăieni lasă în pădure peste 30 de kilograme de mâncare. Animalele sălbatice au parte de o hrană special, bogată în proteine. Astfel, urşii se satură şi nu ies din pădure. Şi mirosul are un rol important, deoarece animalele sunt atrase de la distanţă la locul unde este lăsată mâncarea.
Angajaţii Ocolului Silvic au început să evalueze efectivele de urşi. Numărul lor a scăzut faţă de anul trecut, însă cifra exactă o vom putea afla abia la finalul evaluării urşilor.
În afara de hrana pe care o gaseşte în padure, un urs are nevoie de cel putin 3 kg de mâncare complementară. Comportamentul urşilor este influenţat în mare parte, de pofta lor de mâncare. Adesea ei coboară din pădure, în zonele locuite unde gasesc cu mare uşurinţă resturi alimentare aruncate de oameni. De aceea, silvicultorii au pregătit nişte bariere de hrană pe care le alimentează zilnic. În jurul oraşului Sinaia se află peste 40 de urşi. Anul trecut, mulţi urşi au fost relocaţi din Sinaia, deoarece ieşeau tot mai des în oraş şi îşi căutau hrană chiar în curţile oamenilor.  Turiştii sunt sfătuiţi de reprezentanţii Ocolului Silvic  să nu se apropie de animalele sălbatice şi să nu le hrănească. Deşi, la prima vedere, urşii par inofensivi, oricând pot ataca, iar o banală distracţie se poate transforma într-o tragedie.
httpv://tr.youtube.com/watch?v=-G9RjqV46NU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co