Actualitate

Chiliman, reținut de DNA

Primarul sectorului 1 București a fost reținut pentru 24 de ore, de procurorii DNA Ploiești, dupa ore bune de audieri, intr-un dosar care a fost disjuns din deja celebrul Hidro Prahova. Edilul este acuzat de anchetatori de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat si complicitate la trafic de influență, în formă continuată. Chiliman a fost adus la Ploiesti, direct de la aeroport, imediat dupa ce avionul in care se afla primarul a aterizat.

Apoi, rand pe rand au fost aduse si celelalte trei persoane care sunt acuzate in acest dosar. Vorbim despre Ion Brad, Ioana Costescu si Vlad Moisescu. Dupa ore in sir de declaratii si audieri, cei patru, inclusiv Andrei Chiliman au fost retinuti. Urmeaza sa fie prezentati Inaltei Curti de Casatie si justitie, cu propunerea de arestare preventiva.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ca incă din anul 2004, după alegerile locale, grupul infractional s-a constituit pentru obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare, de la agenții economici favorizați în câștigarea procedurilor de achiziție publică, pe parcursul derulării contractelor încheiate cu primăria. Banii erau impartiti intre cei patru.

Concret, grupul infracțional a obținut, spun procurorii, de la reprezentanții a două societăți comerciale, beneficiare a unor contracte de lucrări publice sumele de 300.000 lei, respectiv 38.500.000 lei.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co