Imobiliare Valea Prahovei
Actualitate

Conducta de alimentare a Lukoil, distrusă intenționat de o firmă de construcții

Un incident deosebit de grav a zguduit astăzi orașul Ploiești. Scandalul iscat între o firmă de construcții, de fapt o Persoană Fizică Autorizată, și Rafinăria Lukoil s-a finalizat cu distrugerea unei conducte de alimentare cu apă industrială, necesară răcirii instalațiilor rafinăriei.
Poliția a fost chemată la fața locului, iar conducerea Rafinăriei Lukoil a depus plângere penală împotriva PFA-ului. Autoritățile locale și județene și-au declinat responsabilitatea, susținând că este vorba despre un conflict între două firme private.
În fapt, PFA-ul, care a mai construit 1.000 de apartamente în Ploiești, a obținut de la Primărie autorizația de construcție pe un teren situat vizavi de Hipodrom în vederea realizării unui bloc. Avocatul PFA-uluui, Vlad Nichita, ne spune că abia în timpul escavărilor a fost descoperită conducta, care a și fost înțepată accidental, în cursul zilei de ieri. Acesta susține că nu a reușit să ajungă la niciun consens cu Rafinăria Lukoil și că a primit undă verde de la Primăria Ploiești să facă ce vrea cu acea conductă. Ieri, reprezentanții Lukoil au încercat să intre pe terenul împrejmuit unde se turnase fundația să repare conducta, însă avocatul Vlad Nichita nu le-a permis accesul, pe motiv că nu au adus acte de proprietate asupra conductei. Iar astăzi, pentru că ESZ Prahova a refuzat să închidă apa care alimenta conducta, avocatul Nichita a decis să o spargă de tot cu un buldozer Caterpillar.
După spargerea conductei, când apa care țâșnea cu putere amenința să inunde întreaga zonă, alimentarea cu apă a fost tăiată. Echipele de intervenție ale Lukoil nu au fost lăsate să intre, iar Poliția, chemată pentru a cincea oară în două zile la fața locului, a consemnat incidentul. Astăzi însă, după spargerea conductei, au venit și polițiștii de la investigații criminale, care au deschis o anchetă. Reprezentanții Lukoil prezenți în momentele spargerii conductei s-au declarat șocați că se poate întâmpla așa ceva fără ca autoritățile să intervină. Absolut inadmisibil este faptul că Primăria Ploiești a semnat o autorizație de construcție pe un teren dedesubtul căruia se afla o conductă importantă a Rafinăriei Lukoil, absolut vitală pentru siguranța și funcționarea acesteia. Între timp, următorul pas anunțat de avocatul PFA-ului este să taie definitiv conducta care traversează terenul pe care construiesc blocul.

Targul National Imobiliar
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co